שבת בפתח, ואין שולחן שבת בלי דגים • אנו מגישים לכם מתכון לדג מושט בטעם גורמה • זה בדיוק אותו הדג – אבל הטעם… פשוט מעדן מתכון: 'הבנות של בלימי' | פורסם: ד' אב תשע"ג, 11/07/2013 |
|
|
זמן הכנה: כחצי שעה | דרגת קושי: קל | פרווה |
|
מרכיבים:
■ דג מושט – פילה (כמספר הסועדים)
■ כוסברה
■ אבקת שום
■ תבלין דג / קארי
■ מלח
■ 2 לימונים |
|
אופן ההכנה:
1. מניחים את הדגים בקערה, סוחטים עליהם את הלימונים ומכסים במים. מניחים במקרר ללילה שלם כדי להסיר מהדג את טעם הלוואי והריח.
2. למחרת שוטפים את הדגים, מניחים בתבנית אלומיניום משומנת בגודל המתאים, ומפזרים על הדגים אבקת שום, תבלין דג או קארי, ומלח.
3. מפזרים כוסברה על הדגים, ומוסיפים לתבנית 1/3 כוס שמן לצורך האידוי בתנור.
4. אופים 20 דקות בחום בינוני.
מומלץ להגיש עם סלט ירוק חי. |
|
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
יש לך מתכון טוב? את מוזמנת לכתוב: info@breslevcity.co.il |