רכיבים
תבנית מלבנית בגודל 30X20
3 ביצים גדולות
¾ כוס (150 ג’) סוכר
שקית (10 ג’) סוכר וניל
750 גרם גבינה לבנה 5% או 9%
200 גרם גבינה שמנת
5 כפות קורנפלור (או קמח לבן)
3 כפות גדושות ממרח שוקולד + 3 כפות חלב
אופן ההכנה
-מחממים תנור מראש ל-170 מעלות (חום עליון ותחתון).
-מערבבים (בעזרת כף או מטרפה ידנית) את הביצים עם הסוכר וסוכר הוניל. מוסיפים גבינה לבנה וגבינת שמנת ומערבבים עד לתערובת חלקה. בסוף מוסיפים קורנפלור ומערבבים עד לאיחוד חומרים.
-משמנים תבנית מלבנית ויוצקים לתוכה את התערובת. מערבבים 3 כפות גדושות ממרח שוקולד + 3 כפות חלב עד שהממרח הופך למרקם סמיך-נוזלי (אם עדיין סמיך יש להוסיף כף חלב).
-יוצקים את תערובת השוקולד מעל העוגה באופן אחיד ובעזרת סכין מערבבים ויוצרים דוגמאות.
-מכניסים את העוגה לתנור החם ואופים במשך 55 דקות.
-מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים במשך חצי שעה.
-מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים אותה לקירור על השיש. לאחר שהעוגה התקררה, מכסים אותה ומכניסים למקרר למשך לפחות 6 שעות לפני ההגשה (מומלץ להכין יום לפני).