מצרכים:
3.5 כוסות קמח לבן (500 גרם)
כף גדושה (12 ג’) שמרים יבשים
כפית (5 ג’) סוכר
כוס ורבע (300 מ”ל) מים חמימים (*מומלץ להתחיל מכוס ולהוסיף יותר בהדרגה)
4 כפות (40 מ”ל) שמן
חצי כפית (3 ג’) מלח
לציפוי: שמן זית, תבלין זעתר
אופן הכנה:
-מערבבים את הקמח עם השמרים והסוכר. מוסיפים מים חמימים ומערבבים. מוסיפים את השמן ולשים את הבצק במשך 3-4 דקות (כמובן שניתן ומומלץ להשתמש במיקסר עם וו לישה). אם הבצק דביק- להוסיף עוד קמח. אם הבצק יבש- להוסיף עוד קצת מים. מפזרים מעל הבצק חצי כפית מלח באופן אחיד וממשיכים ללוש במשך 4-5 דקות נוספות, עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
-מכסים את הקערה במגבת ומניחים בצד להתפחה של שעה.
-מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. כל חלק מחלקים ל-5 כדורים שווים (סה”כ 10 כדורים).
-מרפדים תבנית גדולה בנייר אפיה.
-בעזרת מערוך מרדדים כל כדור לעיגול בקוטר של 15 ס”מ ומניחים על נייר האפיה. מברישים כל עיגול בכף וחצי שמן זית ומפזרים כף זעתר (ניתן לערבב בקערית ואז למרוח על הבצק).
-מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות ואופים במשך 10-11 דקות.
הערות
*חשוב לחמם את התנור מראש (כ-10 דקות לפני)!
*אין לאפות יותר מ-4 פיתות בתבנית אחת.