שאלה: האם בשבת מותר לספרדי להניח מאכל שהרוטב שבו קפא לג'לי על הפלטה לחימום? |
תשובה: תשובה לשאלה זאת מובאת בחזון עובדיה חלק א' הלכות שהייה והטמנה: שפסק, "תבשיל צונן שנתבשל כל צרכו מערב שבת, והניחו אותו במקרר, מותר לחממו בשבת על פלאטה חשמלית של שבת, אפילו חום שהיד סולדת בו". ובתנאי שרוב התבשיל יבש, אע"פ שיש בו קצת רוטב, כגון בשר ודגים, אך אם רוב התבשיל הוא רוטב, דינו כתבשיל שכולו לח שיש דין בישול אחר בישול בלח. התשובה נמסרה ע"י הרה"ג ר' יעקב עמרם ועקנין, מורה צדק בבית ההוראה 'צדק ומשפט' של חסידי ברסלב ביבנאל. |
|