בעזה"י יום ב' פרשת משפטים ה'תשפ"ד.
לכבוד אנ"ש היקרים הנשארו והנשארים נאמנים לאאדמו"ר זי"ע
שמחתי מאד להיות במחנכם ולראות את המפעל הקדוש שאאדמו"ר זי"ע הקים ממשיך להתקיים עם כל מה שאנחנו עוברים מבית ומבחוץ, ובאמת אם אנחנו קצת נתבונן נראה שהכל ניסים מחוץ לדרך הטבע, כמו שרבינו אמר (ליקוטי מוהר"ן חלק א' סימן ט') שעיקר הניסים זה בארץ ישראל, כי אם כן אנחנו זכינו להישאר "נאמני מוהרא"ש" ולא רק להיות נאמן כשטוב לנו, רק להיות נאמנים עשרים וארבע שעות ולקיים כל מה שהצדיק אאדמו"ר מוהרא"ש זי"ע ביקש ואמר וכתב לנו, בין שנראה לי ובין שלא נראה לי, בין שמתאים לי ובין שלא מתאים לי, בין שאני חושב כך ובין שאני חושב אחרת, רק כך יש לנו את הזכות לקרוא את עצמנו "נאמני מוהרא"ש", כי "נאמני מוהרא"ש" זה לא רק איזו סיסמה שאנחנו משתמשים בה כשטוב לנו ומתאים לנו, ואז נדע שאנחנו הולכים בדרך הנכונה, ומי שאומר או כותב נגד מה שהצדיק אאדמו"ר זי"ע ביקש או אמר או כתב פשוט צריכים להתעלם ממנו ולא להתחשב בו יהיה מי שיהיה ויהיה איך שיהיה, רק לעשות מה שהצדיק שלנו מוהרא"ש זי"ע ביקש ואמר וכתב כי אין לנו אלא דברי בן עמרם, כי סוף כל סוף כולנו באנו ליבנאל רק בשביל הצדיק שלנו אאדמו"ר מוהרא"ש זי"ע, ולקיים את הרצון שלו וללכת בדרכיו, ולא בשביל השכל של זה והדעת של זאת, והמוח של פלוני, והחשבונות של אלמוני וכו.
תראו לחזק את עצמכם באהבה ואחדות ושלום אחד עם השני, אף שזה דבר מאד קשה כי לכל אחד יש לו דעה אחרת, כמו שאמרו חז"ל (ברכות נ"ח) שאין דעתם דומה זה לזה ואין פרצופיהם דומים זה לזה, כמו שאומר רבינו (ליקוטי מוהר"ן חלק א' סימן פ') הִנֵּה יָדוּעַ שֶׁגָּדוֹל הַשָּׁלוֹם כְּמוֹ שֶׁדָּרְשׁוּ רַבּוֹתֵינוּ, זִכְרוֹנָם לִבְרָכָה (עֻקְצִין פֶּרֶק ג). שֶׁלּא מָצָא הַקָּדוֹשׁ בָּרוּך הוּא כְּלִי מַחֲזִיק בְּרָכָה אֶלָּא הַשָּׁלוֹם וּמַה הוּא הַשָּׁלוֹם, שֶׁמְּחַבֵּר תְּרֵי הֲפָכִים (זהַר וַיִּקְרָא דַּף י"ב:) בַּפָּסוּק: "עוֹשֶׂה שָׁלוֹם בִּמְרוֹמָיו" כִּי זֶה הַמַּלְאָך מֵאֵשׁ וְזֶה מִמַּיִם שֶׁהֵם תְּרֵי הֲפָכִים. כִּי מַיִם מְכַבֶּה אֵשׁ וְהַקָּדוֹשׁ בָּרוּך הוּא עוֹשֶׂה שָׁלוֹם בֵּינֵיהֶם וּמְחַבְּרָם יַחַד, כי אש עם אש ומים עם מים זה דבר אחד ולא שייך שלום, ובפרט אלה שרוצים להיקרא "נאמני מוהרא"ש" צריכים להתאסף ביחד ולעשות כל מי השתדלויות שיהיה שלום בין אחד לשני, ולהשים כל החשבונות האישיות שלו בצד, ולא לחשוב איך להתחשבן ולהתנקם אחד בשני כי זה יביא רק להרס וחורבן בקהילה, כך לא יכולים לבנות קהילה בשום פנים ואופן, ואף שיש לכל אחד הזכות לחשוב אחרת, אבל העיקר להתאחד באחדות הפשוט לדעת שהשם אחד ושמו אחד, והעיקר להתאחד בדעת של הצדיק וללמוד בספרים הקדושים שלו וללכת בדרכיו, על כן תראו להתחזק בכל הכוחות וכל אחד יחשוב שהקהילה "נאמני מוהרא"ש" זה הקהילה שלי ואני שייך לקהילה הזאת. אם זה הקהילה שלי ואני שייך אליה, אז למה שאני לא אראה מה אני יכול לתרום ולשפר עוד ועוד את הקהילה שלי.
פנו אלי הקהילה כי רוצים עכשיו לסדר מקום מיוחד בתוך משרדי הקהילה, שמי שצריך לסדר איזה דברים שצריכים גישה לאתר האינטרנט, לכל מיני משרדים ממשלתיים וכו', לשלם חשבונות וכו', ויש זמן מיוחד לאנשים וזמן מיוחד לנשים, והבחורים והבחורות לא יסתובבו שם בכלל, ויהיה תחת הפיקוח של הבית הוראה, ואף שעצם האתר האינטרנט זה אסור בתכלית האיסור, ולא צריכים להאריך איזה חורבן והרס זה הביא כבר וזה יכול להביא, וכל הרבנים בלי שום יוצא מן הכלל אסרו את זה, בפרט שאאדמו"ר זי"ע דיבר וכתב נגד זה בכל התוקף, אך לבחור הרע במיעוטו שזה לא ימצא בבית אז סידרו הקהילה שיהיה מקום מיוחד במשרד בשביל זה, אז הנני מסכים לזה, אך ורק בתנאי שיהיה זמן מיוחד לאנשים וזמן מיוחד לנשים ויהיה מסונן ושמור שלא יוכלו לראות שם דברים אסורים רחמנא ליצלן, אך ורק לשלם חשבונות וכו', או לכל מיני משרדים ממשלתיים וכל הדברים שהסבירו לי, ובחורים ובחורות בכלל לא יסתובבו שם ויהיה משגיח על זה הן מצד הגברים והן מצד הנשים.
העיקר צריכים להתחזק בכל המצבים שרק אתם לא נמצאים, לדעת שהקהילה שלנו "נאמני מוהרא"ש" – ישמח צדיק זה הקהילה הכי יפה ולא להסתכל בכל פעם מה קורה במקום פלוני ומה קורה במקום אלמוני מה יש לנו עם אחרים.
הקדוש ברוך הוא יעזור שנזכה כבר לשמוע קול שופר של משיח שבו יבוא ויגאלנו גאולת עולם.
.
הכותב וחותם