שאלה: רציתי לדעת מה הדין לגבי בשר בד"ץ שבישלו על מנגל שהשתמשו בו לבישול בשר בכשרות רגילה? |
תשובה: כיוון שהיום רבו המכשולים בעניין כשרות הבשר ראוי להקפיד לאכול רק הכשרים חזקים: ומוהרא"ש זצ"ל הנהיג לאכול בשר בכשרויות: "עטרה בית יוסף", "לנדא", "עדה החרדית", "קהלות", "חב"ד", וטוב וראוי שתייחד לך 'רשת' מנגל, רק לכשרות הבדצי"ם הנ"ל, ואם אין לך אפשרות כזו, תעשה לרשת ליבון ותוכל להשתמש בה. וכאן המקום לעורר שלא להשתמש ברשתות שבפרקים ובגנים ציבוריים, שגם גויים משתמשים בהם לטריפות, ולא יועיל אלא אם כן ילבן אותם ליבון חמור עד שהברזל יאדים. התשובה נמסרה ע"י הרה"ג ר' יעקב עמרם ועקנין, מורה צדק בבית ההוראה 'צדק ומשפט' של חסידי ברסלב ביבנאל. |
במקווה שהמים צוננים, אבל במים פושרים אין להקל לטבול בשבת ועדיף שלא יטבול בכלל
בשבת מאשר יכניס את עצמו בחשש איסור שבות בגלל מנהג טוב שאינו חיוב מעיקר ההלכה
ושב ואל תעשה, ומכל מקום אין למחות במי שטובל במים פושרים בשבת".
[וישנם דעות המקילים לטבול אפילו במים חמים וכן העלה מהר"י עייש שלא אסרו חכמים כשמתכווין לשם טבילה, וכן דעת
הקרבן נתנאל והנודע ביהודה שכל איסור מים חמים בשבת זה רק ע"י רחיצה אך טבילה
מותרת אפילו במים חמים].
לסיכום: הטוב ביותר שתטבול במקווה קרה ולא חמה,ואם קשה יש להקל במקווה פושרת אך
לא במים חמים,
[אך ישנם פוסקים כנ"ל המקילים לטבול
בשבת במקווה שמימיה חמים)