מאפה בשרי טעים וקל להכנה, שמתאים כמנה עיקרית או כתוספת, וגם סתם לנישנוש… מתכון: ברסלב סיטי | פורסם: י"ב תמוז תשע"ג, 20/06/2013 |
|
|
זמן הכנה: 15 דקות (לא כולל אפיה) | דרגת קושי: קל | בשרי |
|
מרכיבים:
■ 1 חבילה של עלי מלאווח
■ 1 ק"ג בשר בקר טחון
■ בצל גדול קצוץ דק
■ מעט שמן לטיגון
■ מלח, פלפל, כמון
■ ביצה
■ שומשום |
|
אופן ההכנה:
1. מפשירים את עלי המלאווח במקרר למשך הלילה.
2. מטגנים את הבצל בסיר רחב עד להשחמה, מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים אותו עד שהוא מתפורר ומתבשל היטב (בערך רבע שעה), מתבלים בחצי כפית מלח, פלפל שחור וכמון. מכבים את האש ומניחים בצד להצטננות.
3. מוציאים את עלי המלאווח וחותכים כל עלה ל-4. לוקחים רבע עלה וממלאים אותו במרכז בכף בשר טחון. סוגרים את הבורקס על-ידי הדבקת כל הקצוות, הופכים ומניחים בתבנית על גבי נייר אפיה.
4. מסדרים את כל הבורקסים בתבנית, מורחים על גביהם ביצה טרופה ומפזרים שומשום.
5. אופים כ-40 דקות בטמפרטורה של 180 מעלות.
6. מומלץ להגיש חם, עם רוטב פטריות.
בתיאבון! |
|
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
יש לך מתכון טוב? את מוזמנת לכתוב: info@breslevcity.co.il |