זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15 דקות
מס’ מנות: 25-30 עוגיות קטנות
פרווה
כוס וחצי (210 ג’) קמח לבן או כוסמין
כפית שטוחה (4 ג’) אבקת אפיה
חצי כפית אבקת קינמון
2 כפות סוכר
2 כפות סירופ מייפל
שליש כוס (80 מ”ל) שמן
כף קליפת תפוז מגורדת דק
1-3 כפות מיץ תפוזים
מערבבים בקערה (בעזרת כף) את המצרכים לפי הסדר הרשום. את מיץ התפוזים יש להוסיף בהדרגה ולפי הצורך עד לקבלת תערובת בצקית רכה ואחידה (לאחר הוספת כל החומרים מומלץ ללוש מעט את הבצק עם הידיים).
-מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
-פורשים נייר אפיה על משטח עבודה, מניחים עליו את הבצק ומעליו פורשים נייר אפיה נוסף. בעזרת מערוך מרדדים את הבצק שנמצא בין שני ניירות האפיה לעובי של כחצי ס”מ לפחות. קורצים צורות ומניחים במרווחים קלים בתבנית על ניר אפיה.
-אופים בתנור שחומם מראש למשך 12-15 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות מעט בשוליים.
-מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי (העוגיות נעשות קשות לאחר צינון).
"אכילת שבת כולה קודש כולו אלוקות" (רבנו ז"ל)