שאלה:
מאת ליאת: כבוד הרב שלום. שמי ליאת ויש לי שתי שאלות. נפגשתי עם המון בחורים ואף פעם זה לא התאים. כרגע אני נפגשת כבר חודשיים עם בחור בשם ניר, ונראה שיש לו מידות טובות. העניין הוא שהרקע שלו מאוד מורכב, הוא גדל במשפחות אומנת ובגיל חמש אומץ, כרגע הוא בן עשרים ושמונה, גרוש עם ילדה. קשה לו להתמיד ולקום לעבודה ולהפסיק לעשן ולשתות (למרות שהוא לא עושה את זה בדרך קבע). הוא התגרש בגלל שהאישה לא הייתה בריאה בנפשה, ואחרי שהיא התגרשה ממנו, היא הספיקה להתחתן עם מישהו אחר ולהתגרש שוב. אמי נפטרה לפני שנתיים, ואבא שלי פגש אותו ולא קיבל אותו, כמו שלא קיבל עוד בחורים רבים שיצאתי איתם, וזה מוריד לי את הביטחון, מייאש אותי, ובעיקר מפחיד אותי עד שלפעמים אני מעדיפה להישאר לבד. יש ביני לבין הבחור קצת קשיים, אך בכלליות יש בינינו תקשורת טובה, וזה השידוך ראשון שבאמת מעוניין בנישואים בדרך התורה ויעשה הכל כדי שהנישואים יצליחו. אני מבולבלת לגמרי, האם הזיווג הזה מתאים? השאלה השניה בעניין השם שלי: האם רצוי להחליף את שמי מליאת ללאה? ואם כן, איך עושים את זה? אבקש מהרב לברך אותי בזיווג והתחזקות. תודה, ליאת.
השאלה הופנתה דרך מערכת 'ברסלב סיטי' ללשכת כ"ק מוהרא"ש שליט"א, הצדיק מיבנאל, אשר השיב במכתב נפלא.
תשובה:
|
בעזה"י יום ב' לסדר צו ז' ניסן התשע"ג
שלום רב אל ליאת תחי'
לנכון קבלתי את מכתבך.
הדבר הראשון את צריכה להוריד את השם שלך ולשנות את השם ללאה, כי ליאת זה לא שם. נכנסים לבית הכנסת ומבקשים את הרב או את השמש שיעשה לך "מי שבירך" בעת קריאת התורה, ויתן לך את השם לאה. [הגאון רבי חיים קניבסקי שליט"א כותב דבר חריף על השם ליאת, עייני בספר "שמות בארץ"].
בענין השידוך הזה תברחי מזה מה שיותר מהר, זה לא בשבילך, ואל תבלבלי את עצמך עם בחור שהרקע שלו הוא כל כך מורכב בכל המובנים וכו' וכו', ומכל שכן למה את צריכה לקחת גרוש שהתגרש כבר פעמיים?
חזקי ואמצי מאד ושום דבר שבעולם לא יוכל לשבור אותך, ותקבלי על עצמך לשמור שבת שהיא בן זוגם של נשמות ישראל ותראי איך שבקרוב מאד תמצאי את בן זוגך.
יש קונטרס "מציאת הזיווג" וראוי לך לקיים מה שאני אומר שם, ותוך ארבעים יום תמצאי את בן זוגך ששייך לשורש נשמתך.
הקדוש ברוך הוא השומע תפילות ישראל ישמע בתפילתי שאני מבקש ומתפלל בעדך שיהיה לך הצלחה מרובה ובכל אשר תפני תשכילי ותצליחי.
המאחל לך ברכה והצלחה מן השמים |
 |
|