זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 37-40 דקות
מס’ מנות: 12-14 בורקסים
מצרכים:
6-7 יחידות בצק מלוואח מופשר (ניתן להכין גם מבצק עלים או פילאס)
מילוי בשר:
בצל בינוני קצוץ
400 גרם בשר טחון
כף רסק עגבניות
חצי כפית כמון, חצי כפית פפריקה מתוקה, כפית שטוחה מלח, מעט פלפל שחור
כף מלאה פטרוזיליה טריה קצוצה
לציפוי:
ביצה טרופה, שומשום
אופן הכנה:
-מחממים מחבת רחבה עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
-מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך כ-3 דקות עד שהבשר מתבשל ומשנה צבעו.
-מתבלים ברסק עגבניות, כמון, פפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור. מוסיפים פטרוזיליה קצוצה ומערבבים כ-2 דקות. טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם. מסירים מהאש ומניחים לתערובת להתקרר לגמרי.
-מחממים תנור ל-190 מעלות.
-פורשים מלוואח על משטח עבודה וחותכים לחצי (אם הבצק נדבק למשטח כדאי לפרוש את הבצק על נייר אפיה). מניחים כ-2 כפות גדושות מתערובת הבשר ומקפלים לחצי. מהדקים היטב את השוליים (מומלץ לקפל את הקצוות כלפי מעלה ולהדק).
-מניחים על נייר אפיה ומברישים את החלק העליון בביצה טרופה. מפזרים מעל שומשום.
-מכניסים לתנור (חשוב שהתנור יהיה חם מאוד!) ואופים במשך 27-30 דקות, עד להזהבה יפה.
הערה:
*את המלוואח יש להפשיר אבל לא לגמרי אחרת הוא יהיה דביק ויהיה קשה לעבוד איתו. יש להפשיר עד שהבצק גמיש וניתן לקיפול.
*כדי לחסוך בזמן עבודה ניתן להכין את תערובת הבשר יום לפני ולשמור במקרר.
*אם אתם מכינים מבצק עלים או פילאס יש לחתוך את הבצק לריבועים בגודל 9X9 ס”מ.