חדשות ברסלב שו"ת ברסלב מאמרים ספרי ברסלב וידאו
מרדומה או מטבוחה אתם תחליטו

הסלט הכי הכי שכולם אוהבים להוסיף על החלות של שבת ולהתענג בתענוגים... הרבה שמות ניתנו לסלט הזה - מטבוחה, מרדומה, ואפילו מרמומה, אז תבחרו שם ובוא נתחיל.

מתכון: 'הטריפולטאי' | פורסם: כ' סיוון תשע"ו, 26/06/2016



זמן הכנה: 10 דקות | בישול: ארוך | דרגת קושי: סבלנות | פרווה

מרכיבים:

1 ק"ג עגבניות טריות ( קופסא של עגבניות מרוסקות ללא רסק לעצלנים שביננו)

1-3 כפות מלח (לפי הטעם)

3 כפות פפריקה חריפה/מתוקה (לפי הטעם)

ראש של שום

2-3 פלפלים חריפים אדום/ירוק

3/4 כוס שמן

אפשר לשנות לפי הטעם את החריף והשמן ( לא כל כך בריא:).


אופן ההכנה:

1. חותכים את העגבניות לקוביות קטנות ומועכים קלות את מה שחתכנו.

2. חותכים את הפלפלים דק דק.

3. מקלפים את השום.

4. מוסיפים את העגבניות המרוסקות לתוך הסיר ומעליהם את הפלפלים ואת השום כותשים מעל הכל.

5. עכשיו צריך הרבה סבלנות - נותנים לסיר לרתוח כמה דקות עד שהכל יבעבע, מערבבים ואז מנמיכים את האש ונותנים למיים שבסיר להספג ולהתאדות לגמרי אבל לגמרי!!!.

6. אחרי שהמיים התאדו ונשאר לנו רק עגבניות מבושלות ללא נוזלים, מוסיפים בהדרגה את השמן.

7. מוסיפים פפריקה ומלח לפי הטעם.

8. מערבבים ומבשלים עוד כ5 דקות.

9. זהו זה, עכשיו תחתכו חתיכת חלה ותהנו.

 


הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

יש לך מתכון טוב? אתם מוזמנים לכתוב: info@breslevcity.co.il

2 תגובות

    • 1.
    • מאת: רותי חדד
      זה לא יותר מדי 5 כפות פפריקה????
    • 3.
    • מאת: מערכת האתר
      בדקנו עם בעל המתכון ואכן נפלה טעות בכמות, הכמות הנכונה היא בערך 3 כפות לקילו עגבניות לפי הטעם והצבע, וכפית וחצי לקופסא של 500 גרם.
הוספת תגובה
שם:
כותרת:
תוכן:
 
מפת אתר : ברסלב סיטי בפייסבוק : ברסלב סיטי ביוטיוב : ברסלב סיטי בגוגל+ : ברסלב סיטי בטוויטר : צור קשר : שיעורים להאזנה : שיעורים לצפיה : קונטרסים לקריאה : אש קודש : ספריית האתר : קבל עידכונים : מכתבי מוהרא"ש לגברים : מכתבי מוהרא"ש לנשים : קרן הדפסה : ביקורי הצדיק בארה"ק : חדשות ברסלב : שיחות מוהרא"ש : breslevcenter-אידיש : שאלות ותשובות בחסידות ברסלב : חסידות ברסלב : תולדות חייו של רבי נחמן מברסלב : גוגל פלוס : רבי נחמן מברסלב : שאל את הרב
עיצוב אתרים - BetaGroup