לא ננסה למכור לכם שזה בריא… אבל טעים זה כן! • עוגה טעימה וקלה להכנה מתכון: 'הבנות של בלימי' | פורסם: י"א אב תשע"ג, 18/07/2013 |
|
|
זמן הכנה: 20 דקות | דרגת קושי: קל | פרווה |
|
מרכיבים:
■ 1 וחצי כוסות סוכר חום/לבן
■ 3 ביצים
■ 1 כוס שמן קנולה
■ 4 גזרים גדולים קלופים ומגוררים
■ 2 כוסות קמח
■ 1 כפית סודה לשתייה
■ 1 כפית אבקת אפייה
■ חצי כפית מלח
■ 1 כפית קינמון טחון
■ חצי כוס אגוזי מלך |
|
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום בינוני 160/180 מעלות (תלוי בתנור).
2. מפרידים ביצים לחלמון וחלבון.
3. מקציפים במיקסר את החלבונים (החלק הלבן של הביצה) ומוסיפים את הסוכר בהדרגתיות, כדי לא לשבור את הגובה של הקצף, מוסיפים את השמן ואת החלמונים.
4. מוסיפים לאט לאט לתוך הבלילה את הסודה לשתייה ואת אבקת האפיה, 1/2 כפית מלח, ואת הקינמון, האגוזים והגזר המגורד, ומכבים את המיקסר.
5. מוסיפים לקערת הקצף את הקמח, ובתנועות עדינות מקפלים את הקצף עד שהכל הופך למרקם אחיד ללא גושים.
6. יוצקים את התערובת לתוך תבנית גדולה שתכיל את כל הכמות, או לשתי תבניות איינגליש קייק, ולתנור…
7. אופים כשעתיים. |
|
טיפ:
בכל עוגה שמכינים, מומלץ להוסיף את הסוכר בהדרגה, כך העוגה תצא גבוהה ואוורירית מאוד. כך גם לגבי הקמח – כדאי להוסיף אותו בהדרגה, מה שמשפר את העוגה בעשרת מונים.
ניתן להכין את העוגה גם עם קמח מלא או קמח כוסמין. |
|
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
יש לך מתכון טוב? את מוזמנת לכתוב: info@breslevcity.co.il |