רכיבים
גלידת וניל
1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה (250 מ”ל)
שליש כוס (80 מ”ל) חלב מרוכז ממותק
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
גלידת שוקו
1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה (250 מ”ל)
שליש כוס (80 מ”ל) חלב מרוכז ממותק
2 כפות אינסטנט פודינג בטעם שוקולד
2 כפות שטוחות אבקת קקאו
אופן ההכנה
טיפ להקצפה מוצלחת: מומלץ להכניס את מיכל השמנת המתוקה ואת החלב המרוכז למקפיא למשך 10-15 דקות לפני ההקצפה.
גלידת וניל
-מקציפים את השמנת המתוקה במשך כדקה.
-מוסיפים חלב מרוכז ואינסטנט פודינג וממשיכים להקציף במשך 3-4 דקות עד לקבלת קרם רך אך יציב.
-מכניסים את הקערה למקפיא עד להכנת גלידה השוקו.
גלידת שוקו
-מקציפים את השמנת המתוקה במשך כדקה.
-מוסיפים חלב מרוכז, אינסטנט פודינג וקקאו וממשיכים להקציף במשך 3-4 דקות עד לקבלת קרם רך אך יציב.
-מעבירים את שני סוגי הגלידות לכלי מפלסטיק או לתבנית מלבנית קטנה. אפשר לשים את הגלידות זו לצד זו או אחת מעל השנייה.
-מכסים ומכניסים למקפיא לפחות 5-6 שעות לפני ההגשה.
טיפים והערות
*אם הגלידה הייתה הרבה זמן במקפיא כדאי להוציא אותה לטמפרטורת החדר למספר דקות על מנת שתתרכך.
*מדוע מומלץ להשתמש בחלב מרוכז? החלב הממותק הוא זה שמעניק לגלידה את המרקם. למי שלא מכיר זהו חלב משומר סמיך וממותק, בדר”כ ארוז בקופסת שימורים וניתן למצוא אותו בכל רשתות המזון (סופרים). ניתן להכין לבד