הרכיבים:
לבצק:
- 350 גרם (1/2 2 כוסות) קמח רב תכליתי (קמח לבן)
קמח רב תכליתי (קמח לבן)
- 65 גרם (1/3 כוס) סוכר לבן
סוכר לבן
- 6 גרם (1 כפית גדושה) שמרים יבשים בפחית
שמרים יבשים בפחית
- 50 גרם (1/2 כוס לא דחוסה) שקדים טחונים
- 1/4 כפית מלח
- 1 ביצה L או 50 מ"ל מים (או חלב סויה)
- 1 כפית תמצית וניל
- 180 מ"ל (3/4 כוס) חלב פרה או צמחי (סויה, שקדים)
- 80 גרם חמאה רכה או שמן
למלית:
- 120 גרם שוקולד מריר, קצוץ
- 60 גרם חמאה או 50 גרם שמן קוקוס
- 40 גרם (4 כפות) סוכר לבן
סוכר לבן
- 50 גרם (1/2 כוס לא דחוסה) שקדים טחונים
לציפוי:
- 1 ביצה
- 1 כפית חלב פרה או חלב צמחי
- 80 מ"ל (1/3 כוס) מים
- 65 גרם (1/3 כוס) סוכר לבן
סוכר לבן
- 1 כף ליקר שקדים או כמה טיפות תמצית שקדים (לא חובה)
-
אופן ההכנה:
- מתחילים בהכנת הבצק: מניחים בקערת המיקסר את כל חומרי הבצק חוץ מהחמאה ומעבדים בעזרת וו לישה עד שמתקבל בצק חלק. מוסיפים חמאה רכה וממשיכים ללוש במשך 8 דקות, עד לקבלת בצק גמיש ורך.
- מקמחים מעט קערה ומעבירים אליה את הבצק. מכסים בניילון או במגבת נקייה ומשהים במקום חמים עד שנפח הבצק מוכפל. לחילופין, אפשר להכין את הבצק לילה לפני האפייה ולהתפיח אותו באיטיות במקרר במשך הלילה.
- מכינים את המלית: מניחים את השוקולד הקצוץ והחמאה בקערית חסינת חום וממיסים במיקרוגל או מעל סיר עם מים רותחים (בן מארי), עד שמתקבל קרם חלק. מוסיפים סוכר ושקדים ומערבבים. מניחים לתערובת להתקרר ולהסמיך מעט.
- מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ומרדדים לעלה בגודל 30X40 ס"מ. מורחים על הבצק את קרם השוקולד בשכבה אחידה ומגלגלים מהצד הרחב שלו ליצירת רולדה הדוקה.
- חותכים את הגליל ל-12 פרוסות שוות ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מכסים בניילון נצמד או במגבת נקייה ומשהים להתפחה עד שהשושנים מכפילים את נפחם.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מברישים את השושנים בביצה טרופה עם כפית חלב ואופים 20-25 דקות עד להזהבה עמוקה.
- בזמן האפייה מביאים לרתיחה בסיר קטן את המים והסוכר. מנמיכים מעט את הלהבה וממשיכים לבשל 2-3 דקות ברתיחה קלה. מוסיפים תמצית או ליקר שקדים, מערבבים ומסירים מהאש. מניחים להתקרר.
- כשהעוגה יוצאת מהתנור מברישים אותה מיד בסירופ ומגישים. היא תהיה במיטבה ביום האפייה.
*המתכון באדיבות אתר סוגת