מצרכים:
חציל גדול קלוף חתוך לאורך לפרוסות בעובי 1.5 ס”מ
רוטב פיצה (*אפשר להשתמש ברוטב פיצה קנוי)
גבינה צהובה או מוצרלה מגורדת
אופן הכנה:
הכנה מוקדמת כדי להיפטר מהמרירות של החציל (לא חובה): מניחים את פרוסות החצילים על מגש ומפזרים עליהם מלח משני הכיוונים עד שהן “מזיעות” ומפרישות נוזלים (כ-15 דקות). מנגבים את פרוסות החצילים בנייר סופג.
מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
מברישים את פרוסות החצילים בשמן זית משני הצדדים, מפזרים מעל מעט מלח ומניחים על נייר האפיה.
מכניסים לתנור ואופים במשך 20 דקות.
הפעל טיימר (20 דק’)
הופכים צד ואופים 10 דקות נוספות.
הפעל טיימר (10 דק’)
מוציאים מהתנור. מורחים על כל פרוסת חציל כפית רוטב פיצה ומפזרים גבינה צהובה מגורדת.
מחזירים לתנור ואופים במשך כ-10 דקות, עד שהגבינה מותכת ומזהיבה.