תשובה:
מובא בשו"ע (סימן צ"א ס' א' וז"ל) בשר וגבינה שנגעו זה בזה מותרים, אלא שצריך להדיח מקום נגיעתן. ובסעיף ג' כתוב בשר וחלב רותחין שנתערבו יחד הכל אסור.
רואים מפה שרק אם אחד מהם חם ורותח אז יש בליעות של בשר וחלב, אבל אם שניהם קרים צריכים הדחה.
ולכן, בשאלתך כשהשוקו קר והכלים קרים והכיור קר, צריך רק שטיפה והדחה טובה של הכלים והכיור במים קרים.
ולמסקנה: צריך לשטוף את הכלים במים קרים בלי להשתמש בליפה או בסקוץ' בשרי (כדי שלא יכנס חלב לתוך הסקוץ' הבשרי), ורק אחרי ששטפנו את כל השוקו לגמרי ולא נשאר על הכלים ועל הכיור כלום, שוטפים את הכלים והכיור עם סבון וסקוץ' במים קרים, ואז אפשר להשתמש בהם כרגיל.
—
התשובה נמסרה על ידי גאב"ד יבנאל הרה"ג ר' משה יעקב קורץ שליט"א
מקורות: שו"ע סימן צ"א, נושאי כליו והאחרונים