שאלה: האם צריך לחתוך לבבות עוף כדי להוציא את הדם לפני ששמים על המנגל? והאם חייבים לבשל על האש או שאפשר על המחבת?
|
תשובה: הלבבות עוף שאינם טריים בדרך כלל הם מגיעים לצרכן כשהם קפואים ללא הכשרה, והכשרם הוא בצלייה על האש בלבד, וקודם הצלייה צריך לחתוך את הלב באמצעו ולפתוח אותו כמו ספר לשני הצדדים, כך שכל הצרירות דם ייצא מכל הוורידים. ולאחר הצלייה מותר לבשלם במחבת. ולבבות עוף טריים לאחר השחיטה, הכשרם במליחה למי שיודע להכשיר כהלכה ואינם צריכים צלייה ככבד, וצריך לחותכו לאורך ולרוחב כדי שכל הדם ייצא, כנ"ל, (שו"ע יורה דעה סימן ע"ב סעיף א', ועיין בט"ז ובמשבצות זהב שם שאף שהרמ"א כתב להחמיר לצלותו, מ"מ המנהג להקל, וכן כתבו האחרונים, עיין בספר מעדני השלחן (סימן ע"ב סק"ח). כל זה מצד הלכה, אמנם אין לאכול לבבות של בהמה משום שהם קשה לשכחה, ואף לבבות של עוף הזהיר האר"י ז"ל שלא לאכול, ובפרט הזכרים יש להם להיזהר בזה, ומצוי הדבר במעורב ירושלמי שיש שם לבבות, ואכמ"ל. התשובה נמסרה ע"י הרה"ג ר' גד סולומון, מורה צדק בבית ההוראה 'צדק ומשפט' של חסידי ברסלב ביבנאל. |
» |
» |