מס’ מנות: 12-15 לביבות
סוג: פרווה
מתכון ללביבות תפוחי אדמה קלאסיות שגם ילדים אוהבים
מרכיבים:
3 תפוחי אדמה בינוניים מגורדים בפומפיה גסה
חצי בצל קטן מגורד דק, סחוט מנוזלים (לא חובה)
2 ביצים
שליש כוס פירורי לחם
שני שליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור (לא חובה)
-מערבבים את כל החומרים בקערה עד לקבלת תערובת אחידה ומעט דביקה. יוצרים קציצות עם הידיים.
לביבות תפוחי אדמה מטוגנות: מחממים מחבת עם שמן (כרבע כוס) ומטגנים את הלביבות 3-4 דקות מכל צד (אש בינונית) עד להזהבה יפה. מעבירים לנייר סופג.
לביבות תפוחי אדמה אפויות: מחממים תנור מראש ל190 מעלות. מוסיפים כף שמן זית/קנולה לתערובת ומערבבים. מרפדים תבנית בנייר אפיה ומשמנים את הנייר. מניחים את הלביבות ומרססים/מברישים מעל במעט שמן. מכניסים לתנור החם ואופים 25-30 דקות.
הופכים צד ואופים 10-15 דקות נוספות, עד להזהבה.
*מהכמות הזאת אמורות לצאת בסביבות 12-15 לביבות. ניתן להכפיל כמויות לפי הצורך.