זמן הכנה: 10 דקות
סוג: פרווה
תבנית איגנליש קייק
מצרכים:
300 גרם אטריות בינוניות (אם יש לכם שקית של 400 גרם שימו ¾ שקית)
2 ביצים (רצוי גדולות)
רבע כוס (60 מ"ל) תה חזק פושר
רבע כוס (60 מ"ל) שמן
שליש (66 גרם) כוס סוכר
כף גדושה דבש
כפית מלח
כפית שטוחה פלפל שחור (אפשר לשים יותר או פחות, לפי החריפות שאוהבים)
אופן הכנה:
-מחממים סיר קטן עם מים ומבשלים את האטריות לפי ההוראות על גבי האריזה (בדר"כ 8-10 דקות). מעבירים למסננת, שוטפים קצת מתחת לברז ומסננים. מוסיפים כפית שמן זית ומערבבים. מחזירים את האטריות לסיר.
-מכינים את הקרמל: מניחים במחבת קטנה רבע כוס שמן ושליש כוס סוכר, מערבבים ומחממים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-5 דקות, עד שהסוכר נמס והתערובת הופכת לשחומה.
-לתערובת הקרמל מוסיפים כף דבש, מלח ופלפל שחור ומערבבים. מוסיפים רבע כוס תה בהדרגה ובזהירות! התערובת תקפוץ ולכן יש להתרחק! (בשלב זה יכול להיות שהסוכר יקרש ויהפוך לגוש. אל דאגה הוא יימס לאחר שתערבבו ותמשיכו לבשל). לאחר כחצי דקה-דקה, כשהתערובת נעשית אחידה, שופכים את התערובת לסיר עם האטריות ומערבבים במהירות עד שכל האטריות מכוסות בתערובת בצורה אחידה. מניחים לתערובת להתקרר מעט ומוסיפים את הביצים בהדרגה ומערבבים במהירות (ביצה אחת- מערבבים. ביצה שניה – מערבבים).
-משמנים תבנית אינגליש קייק ומעבירים אליה את התערובת. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות. אופים במשך שעה, עד שהפשטידה משחימה.
-מנמיכים ל100 מעלות ואופים כחצי שעה נוספת.
הערות:
*ניתן להוסיף לתערובת קמצוץ אבקת קינמון, צימוקים ו/או תפוח עץ קלוף מגורד בפומפיה דקה.
*הפשטידה במתיקות מעודנת. אם אוהבים אותה מתוקה יותר אפשר להגדיל את כמות הסוכר לחצי כוס ולשים כף נוספת דבש.
לא ולא בשום פנים ואופן לא שוטפים את האטריות … זה החומר המדבק . אנחנו כדור שביעי בארץ עשינו בשנות צעירותינו הרבה קידושים גדולים . עם כל מיני מטעמים שהיום לא יודעים כלל מה הם למשל קיריוון זה שומן מטוגן עם מלח נעשה כמו פיצוחים טעימים שותים בירה עם הדבר הזה . רגל קרושה סלט כבד . לא מה שהיום עושים כמו ממרח כבד עוף חתוך לקטנות בצל ירוק שמן זית פלפל מלח . דג כבוש ביתי זה משהו חלומי . נו ניגש לקוגל
חבילה אטריות דקות 400 גר'
כוס שמן
כוס סוכר
שלש ביצים L
כפית וחצי פלפל שחור
שלשה תפוחי עץ גרנד מרוסקים על פומפיה
צימוקים רבע כוס
כפית נס קפה
כפית זנזביל
כפית קינמון
הכנה : מבשלים את האטריות עם כף מלח בישול
מסננים
בקערה נפרדת שמים את התפוחי עץ המגורדים
את כל התבלינים
שמים את האטריות
מכינים כרמל מחצי כוס השמן וכוס הסוכר
שהצבע כמעט כהה שופכים על האטריות ובוחשים לאט לאט עד לקבלת תערובת אחידה
מוסיפים את הביצים ומערבבים שהכל נראה חלק שמים בתבנית 28 מכנסים לתנור למשך תשיעים דקות
וכל המוסיף גורע בתאבון שבת שלום