![]() |
פחזניות לשבת (וגם ליום חול): מהרגע שמכינים אותן בפעם הראשונה, הן הופכות חובה לקינוח ואירוח, מתכון עם 100% הצלחה… ויותר טעים מהחנות מתכון: 'הבנות של בלימי' | פורסם: י"ג סיון תשע"ג, 22/05/2013 |
|
![]() |
|
זמן הכנה: 20 דקות | דרגת קושי: קל | חלבי |
|
מרכיבים ל 15-20 פחזניות: לבצק:
■ 1 כוס מים
■ 100 גרם חמאה
■ 1/2 כפית סוכר
■ 1/2 כפית מלח
■ 1 כוס קמח (140 גרם)
■ 4 ביצים למילוי:
■
1 אינסטנט פודינג בטעם וניל
■ 1 כוס חלב
■ 1 שמנת מתוקה לציפוי השוקולד:
■ 200 גרם שוקולד מרירה
■ 30 גרם חמאה חתוכה לקוביות |
|
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל 200 מעלות.
2. מביאים לרתיחה מלאה מים, חמאה, סוכר ומלח בסיר, מוסיפים בבת אחת קמח ומערבבים מהר לבצק חלק ללא גושים. ממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב במשך דקה-שתיים עד שהבצק מתגבש לכדור חלק ונפרד מדפנות הסיר.
3. מסירים מהאש ומעבירים את הבצק לקערה של המיקסר, מפעילים ל-2 דקות וזאת כדי לצנן את הבצק. מוסיפים ביצה אחת תוך כדי עיבוד עד לקבלת בלילה סמיכה ואחידה, לא מוסיפים ביצה נוספת לפני שהראשונה נבלעה בתערובת. הבצק יתפרק לגושים וזה בסדר, ממשיכים לעבד והבצק מתחבר מחדש לבלילה מבריקה.
4. מרפדים תבנית בנייר אפיה, מעבירים את כל העיסה לשקית אוכל כדי לזלף בצורה יפה וסימטרית, או פשוט ליצור כדורים עגולים בקוטר 4 ס"מ. אם הבצק קצת דביק, אפשר לטפוח במברשת רטובה על הפחזניות כדי לשטח.
5. אופים 25 דקות עד שהפחזניות משחימות והופכות קלות למגע, לא פותחים את התנור ב-2 הדקות ראשונות. אחרי 2 דקות פותחים מעט כדי לתת לאדים לצאת החוצה, ואופים עוד 5 דקות נוספים לייבוש הפחזניות. עושים חור קטן באמצע הפחזנית לצינון דבר שיקל בהמשך על המילוי.
6. מקציפים את חומרי המילוי לקרם יציב, ממלאים בשקית אוכל, עושים חור בינוני וממלאים את הפחזנית כשהיא פתוחה בחלקה באמצע.
7. ממיסים שוקולד במיקרוגל, מוסיפים חמאה ומערבבים עד שהיא נמסה לחלוטין והתערובת הופכת חלקה ומבריקה.
8. מצננים את השוקולד וטובלים את הפחזניה מלמעלה.
טיפ:
אפשר לאוסיף אגוזים שבורים למעלה. והטעם… ברוכים הבאים לגן עדן. שבת שלום. |
|
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
יש לך מתכון טוב? את מוזמנת לכתוב: info@breslevcity.co.il |