שקשוקה מתובלת צבעונית ופיקנטית, ארוחה מהירה ומשביעה מתכון: 'הבנות של בלימי' | פורסם: כ"א סיון תשע"ג, 30/05/2013 |
|
![]() |
|
זמן הכנה: 20 דקות | דרגת קושי: קלי קלות | פרווה |
|
מרכיבים ל-6 מנות: לרוטב:
■ 1/4 כוס שמן + 3 כפות שמן זית
■ 1 חציל בינוני חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ
■ 2 שיני שום פרוסות בעובי 1/2 ס"מ
■ 8 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות בגודל 2 ס"מ
■ 1/2 כפית כמון
■ 1 כפית שטוחה של פפריקה מתוקה או חריפה
■ 6 ביצים
■ מלח ופלפל שחור לפי הטעם
■ 1 בצל גדול
■ חופן פטרוזיליה |
|
אופן ההכנה:
1. מחממים מחבת עמוקה וגדולה על להבה בינונית, מוסיפים 1/4 כוס שמן ואת קוביות החציל ומקפיצים עד להזהבה, יחד עם הבצל.
2. מנמיכים את הלהבה, יוצקים 3 כפות שמן זית, מוסיפים את פרוסות השום, ומטגנים כחצי דקה. מוסיפים את העגבניות החתוכות לקוביות, מוסיפים את הכמון והפפריקה ומערבבים, וכן מלח ופלפל לפי הטעם. מבשלים 10 דקות בלי כיסוי.
3. שוברים ביצה לתוך קערית, יוצרים גומה קטנה ברוטב ומחליקים אותה למחבת, כך גם עם יתר הביצים. מכסים ומבשלים 5 דקות, לפי המידה הרצויה.
הכלל הכי חשוב של השקשוקה: הרוטב צריך להיות טעים ומתובל היטב לפני שמוסיפים את הביצים!
4. מפזרים את הפטרוזיליה רגע לפני ההגשה. מומלץ להגיש בתוספת לחם טרי או פיתות, חומוס וירקות טריים. בתיאבון! |
|
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
יש לך מתכון טוב? את מוזמנת לכתוב: info@breslevcity.co.il |