ואודות עניין יצירת ה"דף היומי" שיסד הרב רבי מאיר שפירא ז"ל, יש בזה הרבה סיפורים בין אנשי שלומנו שלא נודעים כלל בין בני העולם, כי ידעו שהרב הנ"ל התפלל בכל ראש השנה בקיבוץ הקדוש שלנו בלובלין, ולא עוד אלא שגם מסר את האולם הגדול שלו ישיבתו "חכמי לובלין" לחסידי ברסלב בכל ראש השנה, על אף שהתנגדו לו על זה כמה אנשים וכו', והוא לא הסתכל על זה כלל, והייתה לו שייכות גדולה לאנשי שלומנו, ובפולין למדו כל אנשי שלומנו את ה"דף היומי" בכול יום.
ומספרים בשם הרב החסיד ר' יצחק ברייטער ז"ל (מגדולי אנשי שלומנו בפולין, שפירסם והפיץ דעת רבנו ז"ל בכל ערי פולין), שאמר פעם אחת, שלעולם הרעיון של הדף היומי הוא רעיונו של רבנו ז"ל, שהזהיר מאוד מאוד ללמוד ש"ס כסדרן, להתחיל ברכות ולא לחזור עד שיסיימו, וכן שבת וכו' עד שיסיים את כל הש"ס כולו, אך אם היה יוצא עם רעיון זה 'ברסלב חסיד' מי היה שומע לו, אדרבה, היה ללעג ולקלס, ויען שהרב רבי מאיר שפירא ז"ל מסר שמו ונפשו, ובא להתפלל בין אנשי שלומנו בראש השנה, האיר לו רבנו ז"ל את הרעיון הזה, ועל ידו נתקבל בעולם, ודברי פי חכם חן.
אשר בנחל חלק ג' מכתב ג' תב
דף היומי זו מתנה שנתן רבנו ז"ל לרבי מאיר שפירא מלובלין, בזכות שמסר את שמו ונפשו בשביל רבנו ז"ל. הקיבוץ הגדול של אנשי שלומנו בפולין היה בלובלין, ולרבי מאיר שפירא היה המבנה הגדול ביותר לאכלס קהל רב של אנשים, כי ישיבתו הכילה הרבה מאוד בחורים.
והנה בעת שאנשי שלומנו לא היו יכולים לנסוע לציון רבנו ז"ל לעשות שם קיבוץ ראש השנה, אזי נתן להם רבי מאיר שפירא את המבנה של הישיבה, שיוכלו שם להתפלל, ולעשות שם את הקיבוץ ראש השנה, וזה היה קידוש שם שמים גדול, שרבי מאיר שפירא מוסר את מבנה הישיבה לחסידי ברסלב
. והייתה עליו התנגדות גדולה מפאת זאת, ולא הסתכל על כל זה, אלא עוד בא בעצמו להתפלל בקיבוץ של אנשי שלומנו בראש השנה. ולכן קיבל מרבנו ז"ל מתנה את הדף היומי. רבנו ז"ל רצה מאוד שנלמד ש"ס כסדרן, נתחיל עם ברכות, נסיימו ונתחיל שבת, ונסיימו ונתחיל עירובין וכו', עד שנגמור את כל הש"ס, ואז נזכה לצלם אלוקים, כך אמר רבנו ז"ל. והנה הדף היומי התקבל בכל תפוצות ישראל, והגמרא היא מתנה לכל עם ישראל.
חלק פב מכתב י"ז תתקצ