זמן בישול/אפייה62 דקות
סוג: פרווה
תבנית פאי או תבנית עגולה נשלפת בקוטר 24
מצרכים:
תערובת התפוחים:
5 תפוחים קלופים חתוכים לקוביות קטנטנות (1-1.5 ס"מ)
2 כפות מיץ לימון
שקית (10 ג') סוכר וניל
2 כפות סוכר
2 כפות דבש
תערובת הבצק:
3 כוסות (420 ג') קמח לבן
2 כפות סוכר
שקית (10 ג') סוכר וניל
ביצה גדולה
כוס (240 מ"ל) שמן
1-3 כפות מים (לפי הצורך)
אופן הכנה:
-מחממים מחבת רחבה על הלהבה הגדולה ומוסיפים את קוביות התפוחים, מיץ לימון, סוכר וניל, סוכר לבן ודבש. מערבבים ומבשלים עם מכסה במשך כ-8 דקות (אש גבוהה-בינונית). מסירים את המכסה ומבשלים כ-7 דקות נוספות, עד שהתפוחים מתרככים והנוזלים מתאדים. מסירים מהאש ומניחים לתערובת להתקרר.
-מערבבים בקערה את כל חומרי הבצק: קמח, סוכר לבן, סוכר וניל, ביצה ושמן. את המים מוסיפים בהדרגה ולפי הצורך, עד לקבלת בצק אחיד. מחצית מתערובת הבצק שומרים במקפיא.
-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות.
-משמנים תבנית עגולה בקוטר 24 ומשטחים מחצית מתערובת הבצק בתחתית התבנית ובדפנות עד גובה 1 ס"מ. מחוררים עם קיסם בכמה מקומות בבצק ומכניסים לתנור החם. אופים במשך כ-12 דקות ומוצאים מהתנור (משאירים את התנור דולק).
-מוסיפים את תערובת התפוחים מעל התחתית האפויה ומשטחים באופן אחיד. מוציאים את הבצק מהמקפיא ומפוררים מעל התפוחים באופן אחיד.
-מחזירים לתנור ואופים במשך כ-35 דקות, עד הזהבה יפה.