חדשות ברסלב שו"ת ברסלב מאמרים ספרי ברסלב וידאו
רוגעלך כמו בקונדיטוריה

רוגעלך כמו בקונדיטוריה

מתכון: מ. ברדוגו | פורסם: ז' טבת תשע"ז, 05/01/2017



זמן הכנה: 20 דקות | דרגת קושי: קלי קלות | חלבי

חומרים:

31/2 כוסות קמח

1/2 שקית שמרית טריה

2/3 כוס חלב פושר

2 ביצים

1/3 כוס סוכר

1 שקית סוכר וניל

100 גרם חמאה מומסת, פושרת

1 כפית מלח

למילוי:

1 כוס סוכר

3/4 כוס קקאו

1 כפית קינמון

200 גרם חמאה מומסת

להברשה:

1 ביצה טרופה

1 כף מים

לסירופ:

1/2 כוס מים

1 כוס סוכר

הוראות ההכנה:

לבצק - בקערת המיקסר עם וו לישה, מערבלים את הקמח ושמרית. מוסיפים חלב, ביצים, סוכר, סוכר וניל, חמאה מומסת ומלח. מעבדים 5 דק' במהירות בינונית לבצק חלק, רך ומבריק.

מכסים את הבצק. ומניחים לתפיחה כשעה.

למלית - מערבבים יחד את כל החומרים. מעבירים למקרר ומצננים תוך כדי ערבוב מידי פעם עד שהוא נוח למריחה כ- 20 דק'.

הרכבת הרוגלעך - מוצאים את הבצק מהקערה למשטח מקומח ומחלקים ל6 חלקים שווים. מרדדים את הבצק לעיגול, מורחים במלית ומחלקים את הבצק ל 8 משולשים. ומגלגלים מהבסיס של כל משולש אל השפיץ.

מברישים בביצה עם המים. ואופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ20-15 דקות.

סירופ - בסיר מחממים מים וסוכר על אש בינונית תוך כדי ערבוב עד שהסוכר נמס, מביאים לרתיחה ומסירים מהאש.

כשהרוגלכים מוכנים מוצאים מהתנור ומברישים בסירופ.

מצננים ומגישים.

טיפ: עדיף ורצוי להכין את הבצק יום לפני. ובמקום להתפיח שעה מכניסים למקרר להתפחה של כל הלילה.

 


הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

יש לך מתכון טוב? את מוזמנת לכתוב: info@breslevcity.co.il


עוד מפינת המתכונים:



והפעם סלט מיוחד בטעמו 
סלט חצילים מטוגן
על ה"טרשי" (צ'רשי) שהולך יד ביד
עם הקוסקוס שמעתם?


0 תגובות

הוספת תגובה
שם:
כותרת:
תוכן:
 
מפת אתר : ברסלב סיטי בפייסבוק : ברסלב סיטי ביוטיוב : ברסלב סיטי בגוגל+ : ברסלב סיטי בטוויטר : צור קשר : שיעורים להאזנה : שיעורים לצפיה : קונטרסים לקריאה : אש קודש : ספריית האתר : קבל עידכונים : מכתבי מוהרא"ש לגברים : מכתבי מוהרא"ש לנשים : קרן הדפסה : ביקורי הצדיק בארה"ק : חדשות ברסלב : שיחות מוהרא"ש : שאלות ותשובות בחסידות ברסלב : חסידות ברסלב : תולדות חייו של רבי נחמן מברסלב : גוגל פלוס : רבי נחמן מברסלב : שאל את הרב
עיצוב אתרים - BetaGroup