חדשות ברסלב שו"ת ברסלב מאמרים ספרי ברסלב וידאו
הטעם הנוסטלגי מבית סבתא: עוגיות מעמול

עוגיות מעמול ממולאות בתמרים • המתכון עם הטעם הנוסטלגי שנשאר מכל ביקור אצל סבתא... פשוט קל וטעים!

מתכון: 'הבנות של בלימי' | פורסם: ו' שבט תשע"ד, 07/01/2014




זמן הכנה: 10 דקות | זמן אפייה: 30 דקות | דרגת קושי: קל | פרווה

מרכיבים:

■ 6 כוסות קמח (קילו פחות כוס)

■ 1 שקית אבקת אפייה

■ 200 גרם מרגרינה (אפשר גם חמאה רכה)

■ 1 כוס שמן

■ 1 כוס מים 

למלית תמרים:

■ 2 קופסאות ממרח תמרים

■ 2 כפיות קינמון

■ 1 כוס אגוזי מלך קצוצים

לתוספת טעם חלווה: (אפשרי, לא חובה)

■ טחינה גולמית (3/4 כוס)

■ שומשום (1/4 כוס)


אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-170ֹ מעלות.

2. מוסיפים לקערת המיקסר את הקמח, אבקת האפייה, המרגרינה והשמן, ומעבדים באמצעות החלק לעיבוד בצק (וו גיטרה) במהירות נמוכה עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את המים וממשיכים לעבד עד לקבלת בצק חלק, רך ולא דביק.

3. מערבבים בקערה את ממרח התמרים עם הקינמון ומניחים בצד.

4. מחלקים את הבצק ל-5 חלקים שווים.

5. מרדדים על נייר אפייה מקומח כל חלק למלבן בעובי של קצת פחות מ 1/2 ס"מ, ובגודל 30 על 25 ס"מ בערך. מורחים כל מלבן בצק בשכבה דקה ואחידה של ממרח התמרים המתובל, מפזרים על ממרח התמרים אגוזים קצוצים, ואם רוצים תוספת של טעם חלווה מוסיפים מעל האגוזים 2 כפות של טחינה ומפזרים שומשום.

6. מגלגלים לרולדה (ניתן להיעזר בנייר אפייה כדי להתחיל את הגלגול).

7. מניחים את רולדות הבצק ברווחים שווים על נייר אפייה בתבנית גדולה, פורסים כל רולדה לפרוסות ברוחב 3 ס"מ, אך משאירים אותן מחוברות בבסיס.

8. אופים כ-30 דק' עד להזהבה. חשוב לדעת שהעוגיות אמורות להישאר בהירות יחסית.

9. מחכים שהרולדות יצטננו היטב, ורק אז חותכים לפי הסימון ההתחלתי.

10. שומרים בקופסא אטומה היטב בטמפרטורת החדר.

טיפ:

אם אתם מרגישים שהבצק דביק מדי בשלב העיבוד במיקסר - כמות קטנה נוספת של קמח תאזן את המצב. וכן להפך, אם הבצק יצא פירורי ומעט יבש - הוספת מים בכמות מדודה תיצור את התערובת הרצויה. רצוי לא לשפוך מים או קחמ בבת אחת, אלא להוסיף אותו בהדרגתיות ולראות כיצד הבצק מגיב.

■ ברגע שהרולדות יוצאות מהתנור, מומלץ לבזוק עליהן אבקת סוכר בכמות נדיבה ובלי להתקמצן, דבר שמוסיף מאוד למראה ולטעם.

■ חובה לחכות שהרולדות יתקררו לפני החיתוך, כי חיתוך בעודן חמות יגרום לכך שהן יתפוררו.


הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

יש לכם מתכון טוב? אתם מוזמנים לכתוב: info@breslevcity.co.il

0 תגובות

הוספת תגובה
שם:
כותרת:
תוכן:
 
מפת אתר : ברסלב סיטי בפייסבוק : ברסלב סיטי ביוטיוב : ברסלב סיטי בגוגל+ : ברסלב סיטי בטוויטר : צור קשר : שיעורים להאזנה : שיעורים לצפיה : קונטרסים לקריאה : אש קודש : ספריית האתר : קבל עידכונים : מכתבי מוהרא"ש לגברים : מכתבי מוהרא"ש לנשים : קרן הדפסה : ביקורי הצדיק בארה"ק : חדשות ברסלב : שיחות מוהרא"ש : breslevcenter-אידיש : שאלות ותשובות בחסידות ברסלב : חסידות ברסלב : תולדות חייו של רבי נחמן מברסלב : גוגל פלוס : רבי נחמן מברסלב : שאל את הרב
עיצוב אתרים - BetaGroup