חדשות ברסלב שו"ת ברסלב מאמרים ספרי ברסלב וידאו
דיני המטבח היהודי: סדרת מאמרי לימוד והדרכה בנושא כשרות המזון והמטבח
דיני המטבח היהודי

דיני המטבח היהודי: פסח
ז' ניסן התשע"ז, 03/03/2017 | 00:45
כולנו טרודים במירוץ הקניות לפסח וצריכים לזכור שאת המוצרים ברשתות מסדרים על פי רוב גם גויים ואנשים שלא מבינים בכשרות, ולפעמים לא מפנים לגמרי את כל מוצרי החמץ וכבר עורמים עליהם מוצרים כשרים לפסח, והחמץ והכשר לפסח, משמשים בערבוביה וכבר קרו תקלות, ועליכם מוטלת האחריות לפקח
דיני המטבח היהודי: כשרות הבשר והעוף
כ"ח בטבת תשע"ז, 26/01/2017 | 13:45  
לפני כמה זמן קבלתי סרטון בו מתועדת ביקורת שעשו חיילי משמר הגבול במחסום 'אל זעיים' בכביש מעלה אדומים בכניסה לירושלים, בסרטון רואים משאית תמימה להובלת חצץ שעוררה את חשדם של לוחמי משמר הגבול. החיילים הורו לנהג לרוקן את מטען החצץ שהובילה המשאית, ולהפתעתם, החצץ שימש רק כסות לסחורה המוחבאת בדופן כפולה, ומה הם מצאו? עשרות קרטונים דחוסים ובכולם מספר טונות של בשר - טרף  
דיני המטבח היהודי: ניפוי קמח מלא
י"ג בטבת תשע"ז, 11/01/2017 | 10:55
האם יש דרך להשתמש בקמח מלא הנמכר בסופר באריזת נייר רגילה, לא מנופה ולא באריזה הרמטית ולא כתוב עליו בחזקת נקי מחרקים? כלומר האם ניתן לנפות אותו לפי ההלכה, וגם באופן מעשי, כי בנפה רגילה של קמח זה לא עובר 
דיני המטבח היהודי: בישולי גויים
כ"ט חשוון תשע"ז, 30/11/2016 | 19:30  
תבשיל שבישלו גוי, אסרוהו חז"ל משום שמא יתחתן עם הגויים וגם שמא יתרגל היהודי לאכול מבישולי הגויים ויאכילוהו דברים טמאים, ולכן אפילו אם הגוי מבשל את התבשיל בביתו של הישראל, ויודע שהכל כשר ומהודר, לא חילקו חכמים בדבר ואסרוהו משום בישולי גויים
 
דיני המטבח היהודי: תערובת כלים בבשר וחלב
כ"ב בחשוון תשע"ז, 23/11/2016 | 14:10 
מרבית השאלות שמגיעים לבית ההוראה בענייני בשר וחלב, נובעים מתערובת של כלי בשר וחלב כגון שהכפית החלבית נכנסה לסיר בשרי או לתבשיל בשרי וכן להיפך, נזכיר כמה מהלכות אלו על מנת לזכות את הרבים
דיני המטבח היהודי: דגים וחלב
י"ד בחשוון תשע"ז, 15/11/2016 | 14:55 
ידוע הדבר שאכילת בשר ודגים מסוכנת לגרום צרעת, וזה מוסכם לכולם, אלא שנחלקו הפוסקים, האם חשש זה קיים גם בדגים וחלב או רק בבשר ודגים?
דיני המטבח היהודי: טבילת כלים
י"ב בחשוון תשע"ז, 13/11/2016 | 13:25 
הרבה שואלים את עצמם לאחר קנייה של כלים חשמליים מה עושים איתם? לטבול אותם, אולי לתת במתנה לגוי? כאן תוכלו למצוא מספר פתרונות עם הסבר מה באמת צריך לעשות
דיני המטבח היהודי: תבלינים
ט"ו סיוון תשע"ו, 21/06/2016 | 15:10 
השוק מציע תבלינים למכירה, הן בתפזורת והן באריזות סגורות והרמטיות, רבים הנותנים את הדעת על הירקות והבשרים, שיהיו בהכשר טוב, אך שוכחים את התבלינים
דיני המטבח היהודי: מאכלים מגולים
כ"א בחשוון תשע"ו, 03/11/2015 | 15:01 
בזמן הגמרא היה דין של "מאכלים מגולים" - מאכלים שהיו ללא כיסוי זמן מה והיה חשש שנחש או בעל חיים אחר הטיל בהם ארס - שנאסר לאוכלם • האם היום בדורינו, שתנאי המגורים השתנו עדיין חוששים לזה? 
דיני המטבח היהודי: כשרות וניקוי דגים
כ"ג באייר תשע"ה, 12/05/2015 | 12:30 
בכל הדורות היה הדג מפאר את שולחן השבת, שהרי 'האוכל דג ביום דג ניצול מדג', אך יש לזכור שגם הדגים צריכים דרישה וחקירה לא פחות מהזהירות באכילת בשר • איך עושים זאת? קראו והחכימו
דיני המטבח היהודי: 'נאפה לאחר הפסח' - חובה או רשות?
ז' באייר תשע"ה, 26/04/2015 | 20:24 
רבים מהיראים מקפידים לרכוש לאחר הפסח מוצרי חמץ שיש עליהם כיתוב המעיד על המוצר שהוא "נאפה לאחר הפסח" • האם זה הידור או חובה?
דיני המטבח היהודי: ט"ו בשבט - פירות יבשים
הרב יעקב ועקנין | פורסם: י"ד בשבט תשע"ה 04/02/2015
מנהג ישראל להסב ביום ט"ו בשבט סביב שולחן ערוך בכל טוב ולאכול פירות מכל הסוגים • להלן מידע חשוב והדרכה בנוגע לפירות הנמצאים בחשש נגיעות וצריך להיזהר בהם מאוד
דיני המטבח היהודי: כרובית וברוקולי
הרב יעקב ועקנין | פורסם: ח' בשבט תשע"ה 28/01/2015
כרובית וברוקולי הינם ירקות נגועים ביותר וקשים לניקוי עקב המבנה המורכב שלהם. האם יש דרך להכשירם לאכילה?
דיני המטבח היהודי: קפה נמס פרווה
הרב יעקב ועקנין | פורסם: כ"ט בטבת תשע"ה 20/01/2015
לאחרונה הושק משקה חדש בשם 'קפה נמס פרווה' שעורר מספר שאלות הלכתיות • האם מותר לשתותו יחד עם מאכלי בשר? האם מותר לשתותו לפני תפילת שחרית? והאם מותר להכינו בשבת? 
דיני המטבח היהודי: אחסון מזון מתחת למיטה
הרב יעקב ועקנין | פורסם: כ"א בטבת תשע"ה 12/01/2015
השאלה ההלכתית בנוגע למאכלים שאוחסנו מתחת למיטה מושפעת משאלה נוספת: האם הרוח הרעה חזקה בדורנו כמו שהייתה פעם? • להלן הדרכה הלכתית בנושא
דיני המטבח היהודי: שמירת הנפש - שום בצל וביצה
הרב יעקב ועקנין | פורסם: ט"ו בטבת תשע"ה 06/01/2015
מובא בגמרא: חמישה דברים העושה אותם מתחייב בנפשו ודמו בראשו, ואחד מהם - האוכל שום קלוף, בצל קלוף וביצה קלופה שעבר עליהן הלילה • להלן הדרכה הלכתית בנושא
דיני המטבח היהודי: כשרות תירס
הרב יעקב ועקנין | פורסם: ו' בטבת תשע"ה 28/12/2014
תירס חם! נשמעות הקריאות מפי הרוכל. בחוץ גשם סוחף וקר מאוד, ולכולם מתחשק לאכול קלח תירס חם ישר מהסיר הרותח. האם מותר לאכול את התירס כמות שהוא? 
דיני המטבח היהודי: האם יש בעיית כשרות בעשב חיטה?
הרב יעקב ועקנין | פורסם: י' בכסליו תשע"ה 02/12/2014

הוא מומלץ מאוד מבחינה בריאותית על ידי תזונאים והוא מכיל ויטמינים רבים. אך האם יש בו בעיית כשרות בגלל חרקים או שמיטה?
דיני המטבח היהודי: איך בודקים סולת ובורגול?
הרב יעקב ועקנין | פורסם: ח' בכסליו תשע"ה 30/11/2014 
הסולת והבורגול מאוחסנים לזמן ממושך ועלולים להיות נגועים. גודל הגרגרים לא מאפשר לנפות אותם בנפה, אם כן מהי הדרך לבדוק אותם מחרקים? 
דיני המטבח היהודי: כרוב רגיל או חסלט?
הרב יעקב ועקנין | פורסם: י"א בחשוון תשע"ה 04/11/2014 
בשונה משאר ירקות העלים בהם יש להקפיד לקנות אך ורק מגידולי 'עלים ללא תולעים', ניתן להשתמש בכרוב רגיל ובכך להוזיל את העלויות. מה הדרך הנכונה להכשרתו? 
דיני המטבח היהודי דיני המטבח היהודי: הפרדה בין בשר לחלב
הרב יעקב ועקנין | פורסם: ה' בתשרי תשע"ה 29/09/2014 
תמיד אנחנו רגילים לומר "טובים השניים מן האחד", אך בבשר וחלב הכלל הזה לא מתאים, שם צריך הפרדה מלאה - בשרי לחוד וחלבי לחוד
דיני המטבח היהודי: שמירה על כשרות באומן
הרב יעקב ועקנין | פורסם: כ"ו אלול תשע"ד, 21/09/14
בימי ראש השנה הרבה מאנשי שלומנו השוהים באומן מתגוררים בבתי הגויים, ובכך נחשפים להרבה בעיות הלכתיות בכשרות המאכלים • גם סימני ראש
השנה טעונים בדיקה והקפדה • להלן מספר הלכות עליהן יש לתת את הדעת 
 
דיני המטבח היהודי: ירקות ללא תולעים
הרב יעקב ועקנין | פורסם: כ"ב אלול תשע"ד, 17/09/14
המטבח מלא מהם, הם ירוקים בריאים וטעימים, אך גם נגועים בחרקים • מה ההבדל בין ירקות רגילים לירקות מגידול ללא תולעים? ומה הדרך הנכונה לטיפול בירקות אלו לפני האכילה? 
דיני המטבח היהודי: בדיקת גרגרי חומוס
הרב יעקב ועקנין | פורסם: י"ב אלול תשע"ד, 07/09/14
גרגרי חומוס נמצאים כמעט בכל מקום - בחמין, בקוסקוס, בפלאפל ובעוד הרבה תבשילים • לעיתים רבות גרגרי החומוס נגועים, ולכן בדיקתם לפני השימוש חשובה מאוד • איך נדע שאנחנו לא נכשלים? על כך במאמר הבא
מפת אתר : ברסלב סיטי בפייסבוק : ברסלב סיטי ביוטיוב : ברסלב סיטי בגוגל+ : ברסלב סיטי בטוויטר : צור קשר : שיעורים להאזנה : שיעורים לצפיה : קונטרסים לקריאה : אש קודש : ספריית האתר : קבל עידכונים : מכתבי מוהרא"ש לגברים : מכתבי מוהרא"ש לנשים : קרן הדפסה : ביקורי הצדיק בארה"ק : חדשות ברסלב : שיחות מוהרא"ש : breslevcenter-אידיש : שאלות ותשובות בחסידות ברסלב : חסידות ברסלב : תולדות חייו של רבי נחמן מברסלב : גוגל פלוס : רבי נחמן מברסלב : שאל את הרב
עיצוב אתרים - BetaGroup